2020-12-21 08:07:50• hírek • Bede Emőke

Büntetőeljárást indítottak a szatmári férfi ellen, aki petárdát adott gyermekei kezébe

Sebes léptekkel közeledik a szilveszter – jól jelzik ezt azok a kósza durrogások is, amit már most, szűk két héttel az új esztendő beköszönte előtt hallani lehet egy-egy utcában. S noha a petárdák és az egyéb robbanó „játékok” megítélése igencsak szélsőséges, talán abban mind kiegyezhetünk, hogy egy kicsike gyermek kezébe ilyen holmi nem való.

Máshogy gondolta azonban ezt az a szatmári édesapa, aki ránézésre még csak elemi osztályos korú gyermekei kezébe petárdát adott, majd a szobában robbantgatni is kezdtek – minderről pedig videófelvétel is készült, mely fölkerült a világhálóra és végül egy helyi híroldalra is. A hírt látva a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség hivatalból vizsgálatot indított, melynek eredményeképp sikerült azonosítani a videóban szereplő 35 éves férfit, aki ellen a 126/1995-ös törvény értelmében büntetőeljárást kezdeményeztek.


Hogy különösen kiskorúak kezében mennyire veszélyes lehet egy-egy pirotechnikai eszköz, mi sem bizonyítja jobban, minthogy tavaly szilveszterkor összesen 3 személyt láttak el petárda okozta égési sérülések miatt, közülük egy 13 éves kiskamaszt a kezén és az arcán keletkezett égési sérülések miatt a plasztikai sebészeti osztályon kellett ellátni.


A rendőrség ennek okán ismételten arra kér mindenkit, hogy csak legális, a felhasználóra kevésbé veszélyes pirotechnikai eszközöket vásároljon, és lehetőség szerint válasszák az olyan kereskedőket, akik engedéllyel árulják ezeket a termékeket. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: